dilluns, de maig 28, 2007

El dia després del dia E

E per eleccions. Municipals. I destaquen, sobretot a Catalunya per tenir un alt índex d'abstenció, fet que demostra, segons el meu parer, que la gent es cansa de tanta xerrameca per no obtenir res a canvi, de tantes sospites, algunes fundades i altres no, sobre els motius de la gent que pretén representar-nos.

En el cas particular de Torredembarra, l'abstenció va arribar al 46'01% dels votants.
Els resultats són aquests (en nombre de regidors):


A partir d'aquí, la feina dels votants es redueix a observar com uns i uns altres fan el paperina per veure qui treu el trofeu més desitjat: el cadirot. Pel que sembla, aquest honor es decidirà entre socialistes i convergents...Ja veus quina novetat!

La política està perdent interès pel poble, cada vegada hi ha la sensació més generalitzada de que no val la pena expressar les nostres idees a través del vot, quan després des de "l'aritmètica" els grups polítics van buscant el millor pels seus propis interessos, i no pels de les persones que representen.

En fi...salut!

3 comentaris:

  1. Apuntant-me a la "iniciativa" d'en miki de comentar les eleccions, diumenge estava una mica aborrit de sentir l'hereu&co i em vaig muntar lo de la llei de hondt per saber el nombre de regidors en funció dels vots a cervera.

    Consisteix en agafar les llistes i dividir el seu nombre de vots per 1, 2, 3... I et quedes amb els nombres més alts tants com regidors tingui el poble/ciutat/metropoli...

    A Cervera ha quedat de la següent manera:

    (he provat de ferho amb html, però no m'accepta el tag table, amb lo qual he fet cas del mestre oriol i li he seguit els seus savis consells)

    -----------------------------------
    CIU|PxC|PSC|SiF|ERC|INSE|PP|ICV
    -----------------------------------
    /1 906 639 552 486 482 390 269 192
    -----------------------------------
    /2 403 319 276 243 241 195 134
    -----------------------------------
    /3 302 213 184 162 161
    -----------------------------------
    /4 151
    -----------------------------------

    De forma que si agafem els 13 nombres més alts, n'agafarem:
    3 ciu
    2 pxc
    2 sif
    2 erc
    1 inse
    1 pp

    Per sort són 13, perquè el catorzè era el 3r escó per plataforma!!!

    A veure com evoluciona a partir d'ara el poble, pxc ens farà anar a tots amb el dni a la mà i vol instal·lar càmeres als carrers més cèntrics de cervera per evitar la "inseguretat" que provoquen els immigrants.

    I SiF ens pot deixar un complex hoteler a lo: Marina d'or, a veure si us podré convidar a l'hotel Port de Mar amb vistes a un grandiós llac(ja que l'aigua ens sobra...) q després d'estar 300 anys demanan-t'ho...

    ResponElimina
  2. Molt bon comentari Pep, llàstima de la taula en HTML, segur que hagués quedat de collons ;)

    Doncs si, els resultats de les eleccions no deixen lloc a dubte. A Catalunya, les eleccions cada vegada mostren més clarament que hi ha uns quants problemes importants:

    1) l'alta abstenció. El poble s'està cansant dels polítics i de la seva política. Això en una democràcia és molt greu.

    2) els partits de la totxana. S'està explotant el territori a benefici d'uns pocs. I aquest cada vegada dóna per menys. Amb l'economia tan basada en aquest sector, d'aquí poc tots a jaure.

    3) el creixement d'alguns partits "democràtics". En un pais com Catalunya, amb tanta immigració, el que convé és treure'n un profit mutu, perquè segur que hi ha maneres d'obtenir beneficis per totes les parts. Només cal diàleg, tol·lerància i ganes de col·laborar i tirar les coses endavant. El pitjor error que podriem cometre és fomentar l'odi dins a casa nostra.

    I finalment, és desalentador veure com els polítics només es preocupen per arribar al poder i deixen tots aquests temes de banda. Per sort, ahir a "de la nit al dia" (TV3) els probables tres alcaldes de la resta de capitals de província catalanes van mostrar bones maneres, però ja se sap, fins que no es vegin els resultats...

    ResponElimina
  3. Ara comentarè les eleccions a un poble petit i aïllat on tothom es coneix i on la gent s'intenta ajudar mutuament.

    A Sant Guim només es presentava un partit on va aconseguir els 9 regidors amb una participació del 68% .

    Molta gent hem comenta si és gaire bo que no hi hagi oposició. Té els seus inconvenients, ja que tenen molta més llibertat i això pot aportar a l'acomodament d'aquests.

    Però per altra banda, és molt diferent gobernar en un poble petit on tothom es coneix i on tota la gent està constantment pendent de les accions que realitzen a l'ajuntament.

    La solució a aquesta qüestio es podrà observar en els pròxims anys, però la veritat és que si fan el mateix que han fet durant els últims 4 anys, no ens podrem queixar pas.

    ResponElimina