divendres, de juliol 20, 2007

Atac a la monarquia? A la llibertat?

Sorprès de la notícia que un jutge ha manat segrestar tots els exemplars i l'original del número del 18 de Juliol de "El Jueves", m'he posat a navegar per les planes web dels diferents diaris, i veig que ràpidament, la cosa ha agafat revolada...

Multitud de comentaris, molts qüestionant la validesa i necessarietat de la monarquia, en els temps que vivim. Altres defensant la sentència del jutge, amparant-se en la imatge de la portada de la publicació (que per cert, apareix a tot arreu).

En el món actual, quin sentit té pretendre esborrar l'existència de quelcom ja publicat? Aquesta gent no sap què és Internet? Totes les televisions han mostrat la portada, totes les planes web la mostren i tots els lectors de "El Jueves" la poden escanejar i penjar-la a Internet en menys d'un minut... què s'amaga darrere aquesta trama?

Tothom qui vulgui pot veure la portada, per molt que retirin fins a l'últim exemplar dels quioscos i destrueixin l'original. Publicitat gratuïta per "El Jueves"... en fi.

4 comentaris:

  1. ja veus.. en la vida hauria vist aquesta portada de no ser per aquest jutge...

    el que m'ha fet més gràcia és que ha demanat el motlle original de l'imprempta!!!

    de quina época és aquesta gent?

    ResponElimina
  2. A mi tot això em recorda una història orwelliana en el llibre "1984", on el que preten Goldstein és eliminar el passat i redactar-lo de nou segons la seva conviniència.

    És curiós tot plegat com la ficció a vegades és tan semblant a la realitat.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. avui ja tenim el nou Jueves...

    www.eljueves.es/img/portada/1574.png

    És indignant la censura que els hi han aplicat al Jueves!

    ResponElimina