dijous, de juny 14, 2007

Lliçons d'innovació

Aprofitant que aquests dies s'està celebrant a San Francisco (CA, USA) la Apple Worldwide Developers Conference 2007, amb tot el rebombori que això comporta, us presento les lliçons d'innovació que duu a terme Apple, extretes d'un article a The Economist (si, m'agrada aquesta revista :P).

Doncs aquestes lliçoncs són quatre:
  1. La innovació pot provenir tant de fonts externes com internes. Amb el que es coneix amb el nom de network innovation, es pretén no tancar la porta a idees que provinguin de fonts externes a una organització, en especial start-ups i investigadors acadèmics.
  2. Dissenyar un producte segons les necessitats dels usuaris, no dels requeriments tecnològics. Cal combinar una bona tecnologia amb la facilitat d'ús. Perseguir la simplicitat cercant la usabilitat.
  3. A vegades cal ignorar allò que el mercat demana avui. En aquest sentit també es busca la perseverància en unes idees, més enllà que el mercat digui que no són bones. Es ressalta que l'iPod o la Wii van ser productes criticats en etapes inicials.
  4. Aprendre dels errors. És quelcom molt important aprendre dels errors, com també ho és aprendre dels encerts. Sempre s'ha de tornar a intentar, mai se sap quan serà la bona.
I com a regalet us deixo un video d'Steve Jobs fent la xerrada en l'acte de graduació a Stanford:



PS: algú més pensa que és una enganyifa lo del Programa Ingenio 2010, pel qual s'arribarà a destinar un 3% del PIB d'Espanya a I+D+i ?

2 comentaris:

  1. molt bo el video de l'Steve Jobs,
    és un profeta

    deixa les assignatures obligatories,
    no serveix per res,
    fes el que vulguis,
    és un consell que trobo genial

    ResponElimina
  2. Grans consells per la vida de la mà del nostre Steve Jobs.

    Ja havia llegit el seu discurs fa temps en un mail que em van passar.
    M'ha agradat poder-lo tonar a sentir.

    ResponElimina