dilluns, de juny 02, 2008

Posada al dia, que ja tocava!

Tot i que el bloc té la bonica xifra de 69 entrades, em veig obligat, per pura decència, a escriure la 70ena, ja que fa quasi 2 mesos des de l'última... perdoneu tots aquells que hàgiu entrat al bloc amb ganes de llegir alguna novetat i no hi hagueu trobat res de nou. Mil perdons!!

No ha estat com podeu imaginar la meva intenció la de deixar "abandonat" el bloc, i en part també a vosaltres, però qui més qui menys ja sap que vaig últimament bastant enfeinat, així que suposo que no m'ho tindreu en compte.

Ara mateix he posat a descarregar les actualitzacions per a la versió 8.04 de l'ubuntu, així que, vist com va la wifi, per 900 i escaig (com aquell jugador que va fitxar el barça) megues, em puc permetre una estona d'escriptura.

Apa, comencem doncs, que hi ha bastantes coses a repassar:

- aspecte personal: últimament (cosa de pocs mesos) una mica estressat per l'aspecte professional, però d'això en parlem després. En general molt bé, bé de salut i prou bé de diners, la relació amb la Cristina va també molt bé, amb plans a curt termini (estiu-tardor) d'anar a viure plegats, bé a Torredembarra, bé a Barcelona, on ella començarà a treballar a mig setembre. Així que potser hi ha mudança de seu social del bloc cap a la capital del País!

- aspecte acadèmic: encara no sóc ni enginyer en informàtica ni mestre en intel·ligència artificial, de manera que encara us podeu permetre de mirar-me per sobre l'espatlla :P fora conyes, el projecte-tesi el tinc momentàniament aparcat, donant prioritat a assolir els objectius marcats amb la beca de l'LSI, la qual cosa vol dir, que pico el codi, però m'estalvio la memòria per quan sigui. Espero que després de l'estiu, la cosa vagi més tranquila de feina, i hi pugui dedicar més temps, perquè ara que finalment havia recuperat el temps que vaig perdre els primers quatrimestres de la carrera, encara m'hauré de treure el títol pel pla nou!

- aspecte professional: doncs la beca dóna els seus resultats, tant de forma econòmica com de feina. Tot i que no siguin masses "quartos", sempre s'agraeixen i són benvinguts. M'han permès no fa massa, convertir-me en un treballador lliure (treballo des de casa, o ara ja des d'on vull) amb la compra d'un MacBook d'apple, en versió blanqueta i barateta (menys de 1100€) :)

Pel que fa a la beca, és una beca de suport a la recerca, peró bé, com bé sabeu els becaris, molt de suport però al final acabes pringant de valent. M'encarrego de muntar un sistema inspirat en aquesta història feta per IBM. Bàsicament es tracta d'un fòrum millorat, per afavorir, amb diversos objectius, el fluxe de conversació i/o discussió entre participants. Aquest projecte, funciona/rà per l'LSI en tres projectes europeus de diversa índole, tots amb alguna cosa a veure amb la innovació. De totes maneres també es possible que tinguem sortida local, muntant alguna cosa interessant al Citilab de Cornellà.

Per un d'aquests projectes, anomenat Virtual European Parliament, faig de representant de la UPC en el projecte, ja que anem justos de personal :P En aquest projecte col·laborem amb gent de Suècia i de Bèlgica, per tal d'apropar el funcionament del Parlament Europeu a la gent jove de tres regions concretes: Lulea (Suècia), Flandes (Bèlgica) i Catalunya.

Per el seu seguiment, cada dilluns al matí ens muntem unes conferències per telèfon acollonants, jo personalment, per estalviar-me de pagar la trucada a Bèlgica, em desplaço a Castelldefels, on m'uneixo a gent d'i2CAT, que també pren part al projecte. Quatrimestralment, a més, celebrem reunions cara a cara. La primera va tenir lloc a mitjans d'abril a Barcelona i vàrem rebre suecs i belgues amb la nostra millor rialla. A començaments de juliol, haurem d'anar a Suècia a fer seguiment del projecte, i posteriorment a l'octubre, tocarà el torn de Bèlgica, així que estaré força distret.

També, d'altra banda, hem de "passar comptes" dels altres projectes, de manera que a finals de juny, concretament el dia 23 i posteriors, volem a Lisboa a presentar el nostre treball a les conferències ICE 2008, i en la mateixa setmana també a Lisboa per presentar la feina a la gent de Laboranova, un megaprojecte europeu.

- aspecte tècnic: aquí si que podria escriure la Biblia en vers, pràcticament, perquè la veritat és que cada dia m'haig de barallar amb coses tan lletges com Vanilla (el sistema de fòrum que fem servir, altament recomanable), php, html, css, javascript, ajax, mysql, gimp (el photoshop barato *i* legal), apache, mod_rewrite i .htaccess, no tinc pas temps per avorrir-me.

Doncs res més, ja aniré explicant que tal es succeeixen els esdeveniments per aquestes europes tan properes i tan llunyanes alhora.

Crec que no em deixo res, en teniu per una bona estona!

Fins aviat, quin descans!

P.S. amb aquestes, que el nou ubuntu ja està pràcticament instal·lat i el fons de pantalla que ve per defecte és, senzillament, espectacular. Ja teniu un incentiu més per provar-lo.

P.S.2 per cert, que les bestioletes precioses aquestes d'aquí sota ja estan totes regalades, així que ara no em vingui ningú que en vol algun!

2 comentaris:

  1. carai! si que thas quedat a gust aquesta vegada!
    passa que ara madono del temps que fa que no ens veiem... quantes coses que ignorava!!

    ResponElimina
  2. Ostres! Et dic el mateix que el xavi, sembla que hagin passat 4 anys i no dos mesos jeje

    Vinga xic! Els teus incondicionals estem al blog! :P

    ResponElimina