dissabte, de novembre 10, 2007

El bicing funciona

O almenys això es desprèn d'un rànking sobre les ciutats més "ciclistes" del món a wired. Aquest rànking classifica a Barcelona com a la 10a ciutat, degut (suposo) a l'èxit del Bicing. La primera és, evidentment, Amsterdam.

En aquest mateix article, també es citen el que consideren que són les 5 claus perquè la bicicleta s'integri com a mitjà de transport exitós en una ciutat (traducció à la moi):

  1. Infraestructures i recursos adequats a la ciutat.
  2. Promoció del servei.
  3. Avaluació i planificació, fent canvis a les lleis quan correspongui, per tal de millorar el funcionament.
  4. Educació tant dels usuaris, com de la resta de vianants (motoritzats i no-motoritzats), fent campanyes de sensibilització.
  5. Reforç i suport del programa davant altres mitjans de transport.
Tots aquells que en sou usuaris coneixeu la situació de primera mà. Vist des de fora, el cas de Barcelona sembla complir prou bé amb aquests requeriments, per davant d'altres iniciatives, però segurament la falta de cobertura per tota la ciutat, la nova i endurida normativa pel col·lectiu ciclista i la resta de vehicles que circulen representen les traves més grans perquè el servei tiri endavant, i segueixi fent de Barcelona i la seva aposta quelcom remarcable fora de les nostres fronteres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada