dimecres, de novembre 07, 2007

Gphone?

Google ha anunciat aquests dies el proper llançament d'una iniciativa que feia molt de temps que estava estesa a la web. Es tracta no d'un Gphone, un dispositiu mòbil per fer la competència (per exemple) a l'iPhone, sinó d'una plataforma per a dispositius mòbils. Estariem parlant, més aviat, d'un sistema operatiu mòbil, amb aplicacions i tal, anomenat Android.

El punt interessant no és aquest fet en si. És normal que una empresa que no s'ha dedicat mai a vendre hardware, no vulgui fer la competència (en tema de terminals) a gent de la talla de Nokia o fins i tot la nouvinguda Apple (amb molta més experiència en temes hardware, de fet, la seva especialitat). Com deia, lo més interessant és el fet que la plataforma aquesta sigui oberta. Molt de l'estil Google, vaja. Es publiquen les APIs i l'SDK i que tothom qui vulgui, hi faci el que pugui. Veient el que ha passat per exemple amb l'iPhone, que desseguida ha sortit software extern (tot i les traves imposades inicialment per Apple), què pot arribar a passar amb una plataforma decididament oberta?

Per la seva banda, la competència (o suposada competència, quan tot això es posés en marxa, segons sembla, de cara a 2008) es fa una mica la despistada. La idea que n'extrec és que pensen que els desenvolupadors seran fidels. Però vaja, que sempre els pot explotar a la cara...

Amb aquesta estratègia han sorgit molts equips de desenvolupadors petits (o inclús individuals) que han fet milers d'aplicacions sobre Google Maps, per exemple. Trobo factible que succeeixi el mateix en aquest cas.

1 comentari:

  1. Sembla interessant.... publiquen la SDK el 12 de novembre (queden 3 dies!)

    ResponElimina